Valfart til Hildegard af Bingens kloster i Sydtyskland

Højskoleeftermiddag torsdag den 21. februar kl. 14.30-16.30

Billedforedrag ved tidl. skoleleder Birthe Juul

Hildegard var en bemærkelsesværdig kvinde, der levede i højmiddelalderen. Hun modtager – fra hun er ganske lille – visioner fra Gud og går som helt ung i kloster for senere at blive abbedisse. Hun anses for at være en kapacitet indenfor teologi og lægekunst. Endvidere skrev hun bøger, digtede, komponerede musik og grundlagde klostre. Hildegards tanker er på mange måder ligeså aktuelle i dag som dengang.

Birthe Juul har læst, fotograferet og talt med lokale mennesker. Hun har rejst til flere valfartssteder. Ud over Hildegard af Bingens kloster har hun interesseret sig for Birgitta af Vadstena og Frans af Assisi.

Højskoleeftermiddage i Thomas Kingos Kirke

Højskoleeftermiddage afholdes gerne torsdag eftermiddag, kl. 14.30-16.30 og er som regel et foredrag, men vi kan også finde på at arrangere en tur ud af huset - eller en sangeftermiddag eller noget tredje. Vi får som regel kaffe og brød, som koster 25 kr.

Emnerne kan være alt mellem himmel og jord, med inspiration fra højskolen og heraf selvfølgelig navnet.