Passionskoncert Palmesøndag den 14. april kl. 16.00

Med ensemblet TriOro

Sopran Kiki Brandt, mezzosopran Christina Holm Dahl og organist Torben Krebs opfører bl.a. Pergolesis "Stabat Mater".

TriOro har et omfattende og alsidigt repertoire, men har desuden gjort det til en tradition hvert år i påskeugen at opføre den italienske barokkomponist Giovanni Battista Pergolesis ”Stabat Mater”.

Pergolesi blev født i Jesi i Italien 1710, hvor han startede som kordreng. Senere studerede han violinspil og komposition på musikkonservatoriet i Napoli. Han døde som 26-årig af tuberkulose - alt for tidligt og midt i en blomstrende karriere.

Stabat Mater er et af de eneste af hans større værker, som ikke er forsvundet i historiens mørke. Det omhandler Jesu lidelseshistorie på korset set fra Jomfru Marias synsvinkel.

Foruden Stabat Mater byder programmet på orgelmusik af Johann Sebastian Bach. Der er fri entré.

Solokoncert med cellist Ida Riegels

Onsdag den 8. maj kl. 19.30

500 km med en cello bagpå: her er chancen for at møde CELLIST OG CYKLIST Ida Riegels på hendes koncerttur på cykel gennem Danmark! Turen starter d. 2. maj med en åbningskoncert i Helligåndskirken i København, og ca. 1 måned og 500 km senere vil Ida Riegels være fremme i Skagen. Undervejs gør hun holdt og giver koncert mere end 30 steder langs ruten. På slotte, i kirker, for 5 æsler på Djursland og meget mere!

Et af stederne på turen er Thomas Kingos Kirke, hvor Ida spiller koncert på sin selvbyggede cello og fortæller om livet som omrejsende musiker.

Ida Riegels er uddannet fra Det Kongelige Danske musikkonservatorium i København og har turneret i mange dele af verden. De seneste år har hun bl.a. optrådt i USA, Indien og Japan, rejst i Bachs fodspor gennem Tyskland og gennemført en koncerttur på cykel hele vejen langs Rhinen op gennem Europa.

Såvel det selvbyggede instrument som hendes meget personlige spil gør dette til en koncert, man simpelthen ikke må gå glip af!

Følg med på hendes tur gennem Danmark på bloggen “500 km Cello”

Musikglade frivillige søges!

Efter koncerterne i kirken er der altid masser af livlig snak, hvor indtrykkene deles flittigt.

Fra mange sider efterlyses muligheden for at nyde en forfriskning efter koncerterne – at der så at sige er ”åbent i Koncertcafeen”!

For at imødekomme dette store ønske har kirkens musikudvalg sat sig for at etablere et korps af frivillige, som har lyst til at hjælpe til med betydningsfulde, praktiske opgaver såsom udskænkning af vin, vand og kaffe, hurtig efterfølgende oprydning i kirken/sognesalen osv. Alt naturligvis efter grundig oplæring af kirkens personale.

Som frivillig ved kirkens koncerter kan du:

• Blive en værdsat del af kirkens ”ansigt” ved koncerterne.
  • Give din personlige, praktiske støtte til kirkens musikliv og bidrage til en endnu mere vellykket oplevelse for alle.
  • Komme ”backstage” og møde gæstesolister.

Har du lyst til at være ”musik-frivillig”, er du velkommen til at henvende dig i kirken til Torben Krebs eller på 53 65 57 79 / torbenkrebs@gmail.com