International orgelfestival i Odense

Mandag den 28. oktober kl. 19.30

Koncert med Gerben Mourik

Som en del af Odense Internationale Orgelfestival 2019 lægger kirken hus til en spektakulær orgelkoncert med den hollandske virtuos Gerben Mourik. Han er uddannet som organist ved Brabant-konservatoriet i Tilburg med videregående studier ved musikkonservatoriet i Utrecht. Mourik har vundet adskillige priser, heriblandt 1. prisen i den internationale improvisationskonkurrence i Haarlem, Holland 2008. Udover sit omfattende koncertvirke arbejder han også med kendskab og udbredelse af ny hollandsk orgelmusik og improvisation. Gerben Mourik er til daglig stadsorganist og kunstnerisk leder for ”de Stad Klundert”. Han har foretaget indspilninger på cd – bl.a. på PG Andersen orglet i Ansgars Kirken i Aalborg. Til koncerten i Thomas Kingos Kirke har han sammensat et meget varieret program udelukkende med hollandsk musik – nedskreven såvel som improviseret. Der venter en meget stor oplevelse!

Odense Internationale Orgelfestival afholdes i sin nuværende form for første gang i Odense – i et bredt samarbejde mellem kirkerne og Odense Symfoniorkester.

Efter denne koncert er der koncertcafé i sognesalen. Sponsor i anledning af festivalen er firmaet Easy Wine, Odense.

Ad hoc kor i kirken

Ad Hoc Koret er for dig, der elsker at synge: her er der højt til loftet og plads til både dig, der har sunget meget – og til dig, der er helt ny!

Organist Torben Krebs svinger taktstokken og akkompagnerer på flygel, og vi øver i en arbejdsom men uhøjtidelig atmosfære. I et kort forløb indøver vi et varieret program, som opføres ved en musikgudstjeneste søndag den 24. november – sidste søndag i kirkeåret.

Ad Hoc Koret øver i sognesalen/kirkerummet følgende dage:

Søndag den 10/11 efter højmessen kl. 11.30-13.00

Søndag den 17/11 efter højmessen kl. 11.30-13.00

Torsdag den 21/11 kl. 17.00-18.30

Endvidere er der forprøve søndag den 24/11 kl. 8.30 i kirkerummet – inden musikgudstjenesten.

Alle er velkomne!