Lille Klaverfestival 2019

I forbindelse med indvielsen af kirkens fremragende nye Bechstein-flygel sidste sommer blev der afholdt 3 koncerter, hvor det nye instrument blev præsenteret på flotteste vis af bl.a. pianisterne Ulrich Stærk og Christian Flarup. Således inspireret fortsætter vi også denne sommer, hvor der bydes på fire aftener med soloklaver og kammermusik.

Der er gratis adgang, og efterfølgende er der koncertcafé i sognesalen, hvor der kan købes et glas vin til 10 kr.

Die schöne Müllerin

Lied aften med baryton Rasmus Tofte Hansen, Dalum og Torben Krebs, klaver.

Onsdag den 28. august kl. 19.30

Franz Schuberts berømte sangcyklus ”Die schöne Müllerin” handler om en ung møllersvend, der forelsker sig dybt i møllerens datter - som desværre forelsker sig i en jæger! Møllersvenden gribes af håbløs fortvivlelse og drukner sig i mølleåen. Det er alt sammen meget sørgeligt – og vældig romantisk!

Koncerten finder formentlig sted i sognesalen.

Klaveraften

Onsdag d. 4. september kl. 19.30

Klaveraften med organist Torben Krebs.

Programmet er alsidigt og byder bl.a. på værker af Johann Sebastian Bach, George Gershwin, Edvard Grieg og Carl Nielsen. Programmet består af to afdelinger: efter en klassisk første del – og en kort pause – byder Torben Krebs på rytmiske arrangementer af velkendte salmer.

Koncert med Mogens Dalsgaard

Onsdag d. 25. september kl. 19.30

Glæd dig til at møde en dansk pianist i verdensklasse i Thomas Kingos Kirke! Medvirkende denne gang er pianist Mogens Dalsgaard, København, som igennem en menneskealder har haft et bemærkelsesværdigt virke i ind- og udland. Den store popularitet skyldes ikke mindst hans særlige koncertform, hvor han på en oplysende og ofte underfundig måde fortæller om den musik, han spiller.

Mogens Dalsgaard er i særklasse en af Danmarks flittigste koncertgivere med jævnlige optrædener i radio og på TV i Europa, Rusland og USA, og han har modtaget et utal af priser og hædersbevisninger. Han har medvirket i flere film, indspillet en lang række CD og LP plader, og optræder ofte som akkompagnatør for en række af Danmarks bedste sangere. Ved koncerten på Thomas Kingos Kirkes fine Bechstein-flygel har Dalsgaard sammensat et virtuost alsidigt program, som vil demonstrere såvel instrument som musiker i absolut topform!

Stjernekoncert: Mandipira/Lauritsen/Gade/Frost

Torsdag den 19. september kl. 19.30

Denne gang lægger kirken rum og lyd til en sand lækkerbisken af en koncert for elskere af både jazz og blues! Bandet består af topnavne: Miriam Mandipira, vokal, Kjeld Lauritsen, Hammond-orgel, Per Gade, guitar og Søren Frost, trommer. Med inspiration fra Ella Fitzgerald og Aretha Franklin og med Miriam Mandipira i forgrunden venter der en oplevelse på højde med de bedste internationale stjerner.

Der er gratis adgang, som altid samler vi i stedet ind til Folkekirkens Nødhjælp.

International orgelfestival i Odense

Mandag den 28. oktober kl. 19.30

Koncert med Gerben Mourik

Som en del af Odense Internationale Orgelfestival 2019 lægger kirken hus til en spektakulær orgelkoncert med den hollandske virtuos Gerben Mourik. Han er uddannet som organist ved Brabant-konservatoriet i Tilburg med videregående studier ved musikkonservatoriet i Utrecht. Mourik har vundet adskillige priser, heriblandt 1. prisen i den internationale improvisationskonkurrence i Haarlem, Holland 2008. Udover sit omfattende koncertvirke arbejder han også med kendskab og udbredelse af ny hollandsk orgelmusik og improvisation. Gerben Mourik er til daglig stadsorganist og kunstnerisk leder for ”de Stad Klundert”. Han har foretaget indspilninger på cd – bl.a. på PG Andersen orglet i Ansgars Kirken i Aalborg. Til koncerten i Thomas Kingos Kirke har han sammensat et meget varieret program udelukkende med hollandsk musik – nedskreven såvel som improviseret. Der venter en meget stor oplevelse!

Odense Internationale Orgelfestival afholdes i sin nuværende form for første gang i Odense – i et bredt samarbejde mellem kirkerne og Odense Symfoniorkester.

Efter denne koncert er der koncertcafé i sognesalen. Sponsor i anledning af festivalen er firmaet Easy Wine, Odense.

Ad hoc kor i kirken

Ad Hoc Koret er for dig, der elsker at synge: her er der højt til loftet og plads til både dig, der har sunget meget – og til dig, der er helt ny!

Organist Torben Krebs svinger taktstokken og akkompagnerer på flygel, og vi øver i en arbejdsom men uhøjtidelig atmosfære. I et kort forløb indøver vi et varieret program, som opføres ved en musikgudstjeneste søndag den 24. november – sidste søndag i kirkeåret.

Ad Hoc Koret øver i sognesalen/kirkerummet følgende dage:

Søndag den 10/11 efter højmessen kl. 11.30-13.00

Søndag den 17/11 efter højmessen kl. 11.30-13.00

Torsdag den 21/11 kl. 17.00-18.30

Endvidere er der forprøve søndag den 24/11 kl. 8.30 i kirkerummet – inden musikgudstjenesten.

Alle er velkomne!