Sogneudflugt til Christiansfeld

Torsdag den 23. maj kl. 9-18

Christiansfeld kom i 2015 på Unescos Verdensarvsliste som Europas smukkeste Brødremenighedsby.

Den fornyede Brødrekirke blev officielt indstiftet den 13. august 1727 i byen Herrnhut i Sachsen ledelse af Grev Ludvig von Zinzendorf. Den udviklede sig til en protestantisk kirke med både luthersk og reformert baggrund.

Brødremenigheden grundlagde og byggede byen Christiansfeld efter den klassiske brødremenighedsbys byplan, hvor de vigtigste bygninger blev centreret omkring en plads foran Brødremenighedens kirke. Det skete i 1773 efter invitation fra kong Christian den 7. og med inspiration fra Struensee.

Vi skal med en guide på historisk byvandring rundt i Christiansfeld by, hvor vi undervejs vil gøre stop ved byens mest markante huse og steder og høre om Christiansfelds og Brødremenighedens spændende historie samt om den særlige byplan og arkitektur.

Turen rundt i Christiansfeld varer 1½ time og har en længde på ca. 2,5 km. Efter denne byvandring spiser vi frokost i Christiansfeld. Herefter kører vi til Skamlingsbanken og nyder udsigten og en kop kaffe med kage.

Afgang kl. 9.00 i bus fra Th. Kingos kirke med forventet hjemkomst kl. ca. 18.00

Tilmelding til kirkekontoret senest torsdag den 16. maj, max. 50 deltagere.

Pris: 200 kr. incl. frokost/kaffe. Pengene opkræves i bussen.

Turen er overtegnet - der er venteliste.